About

Brochure

Download de brochure in PDF.

Waarom SOS Kinderdorpen?

Bekijk hier het belang van ons doel.

Kernteam reis Mongolië

Erwin Sengers, initiatiefnemer

Elke gezonde identiteitsontwikkeling begint met liefdevolle relaties en is het recht van elk kind.

Holland2Gobi (H2G) maakt zich hard voor kwetsbare kinderen en doet dit door SOS Kinderdorpen te helpen met het halen van hun doelen. Het kernteam van H2G prepareert en onderhoudt 2 oldtimer Opel kadett’s B 1200 cc uit 1971. Deze voertuigen worden ingezet om zoveel mogelijk landen te bezoeken waar SOS actief is.
In elk land bezoeken we een SOS project en overhandigen daar symbolisch een cheque. De inzameling heeft natuurlijk al eerder in Nederland plaatsgevonden. Via de actiepagina van SOS kunt u doneren en volgen wat er is opgehaald. Voor elk land wordt een nieuwe actie aangemaakt.

Ik zeg u toe;
Zolang de auto’s blijven rijden en er enthousiaste mensen mee gaan, gaan we door. Het stokje wordt elke keer weer overgedragen aan een nieuwe groep, waarvan de deelnemers op eigen kosten aan de ‘incredible journey’ deel kunnen nemen. Via deze site blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen en de verrichtingen van de deelnemers. De eerste bestemming wordt Ulaanbaatar/Mongolië.

Hugo Nijhuis

Nu ik ouder word, begin ik steeds meer te realiseren hoe belangrijk het is om op te groeien en je te kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving. Met al het nieuws in verre landen zie je dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Mijn kennis van ‘rollend materieel’ uit de jaren 60 is nog steeds actueel. We knapten voor dit doel 2 oldtimers op en die zijn inmiddels klaar om te gaan. Nu start de inzameling waar we zoveel mogelijk geld mee willen nemen voor het SOS kindertehuis in Mongolië/Ulaanbaatar.

Ik wil bewijzen en zeg u hierbij toe, dat ik onze gezamenlijke donatie persoonlijk ga overhandigen en dat u mijn verrichtingen online zult kunnen volgen. Help me om dit doel te halen, koop een sticker of klik op donate.


Vrijwilligers

Fotografie & website(onderhoud) door Iris Sengers en Joel Scholten.